lauantai 27. elokuuta 2011

Unelmia

Unelmat tai vaniljaunelmat ovat ilmeisesti melkoisen ruotsalaisia pikkuleipiä, tutustuin niihin tosi monta vuotta sitten kesätyöreissulla ja olen tietysti sittemmin maistellut niitä ihan säännöllisesti. Täytyy sanoa, että ruotsalaiset kyllä ymmärtävät makean päälle. Tämä ohje on tosi helppo ja nopea, pienempikin leipuri jaksaa osallistua. Ohjeen bongasin täältä.

Hirvensarvisuola kuulostaa arveluttavalta raaka-aineelta, mutta sitä saa apteekista muutamalla eurolla. Se tuoksuu vielä arveluttavammalta, mutta lopputulos on hyvä. Jossain ohjeissa hirvensarvisuola on korvattu leivinjauheella, tosin sitä tulee kaksinkertainen määrä. Varmaan onnistuu niinkin. Kiva bonus on myös se, että nämä pikkuleivät ovat munattomia ja maidottomia.

DSC_9002

Vaniljaunelmat (n. 40 kpl)

100 g margariinia
2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl hirvensarvisuolaa
3 tl vaniljasokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy ja jatka vaahdottamista muutamia minuutteja kunnes vaahto kovenee. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Paina varovasti peukalolla palloja hitusen tasaisemmiksi. Paista 150 asteen lämmössä uunin alatasossa n. 15-20 minuuttia.

1 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Näyttävätpä ihanilta! :p

Lähetä kommentti