maanantai 20. joulukuuta 2010

Siika- ja kylmäsavuporovoileivät

Vietämme tosiaan joulua naapurimaassa, mutta eilen meillä vietti iltaa lähimmät sukulaiset glögin, joulupukin asioiden ja ruuan parissa. Glögin kanssa tarjolla oli pieniä siika- ja kylmäsavuporoleipiä, sen jälkeen söimme appelsiinikalkkunaa juureslaatikon kanssa ja vihreää salaattia, ja lopuksi tarjolla oli jouluista pavlovaa. Voileivät tulevat tässä, muut päivitän toivottavasti pian.

Food

Siikavoileivät

saaristolaisleipää tai muuta makeaa tummaa leipää
n. 150 g graavattua siikaa
1 prk ranskankermaa
1/2 punasipuli pieninä kuutioina
tilliä
(ripaus sokeria)
(loraus limemehua)
voita
rosépippuria

Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnettu siika, sipulikuutiot ja silputtu tilli. Mausta halutessasi pienellä ripauksella sokeria ja limemehulla. Voitele leivät ja levitä päälle siikaseosta. Koristele tillillä ja rosépippurilla.

Kylmäsavuporovoileivät

pieniä ruisleipäsiä (esim. Väinämöisen palttoonnappeja)
150 g kylmäsavuporoa
2 kevätsipulia
100 g valkosipulituorejuustoa
1 dl kermaviiliä
puolukoita

Hienonna poro ja sipuli. Sekoita kaikki aineet. Päällystä leivät tahnalla ja koristele puolukoilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi mitä ihania herkkuja! :) Kuinka monelle näillä määrillä tekee?

Maija kirjoitti...

Kiitos! Tällä ohjeella tulee ehkä 10-20 leipästä kutakin, koosta tietysti riippuen.

Lähetä kommentti